LogoGC

greatercopenhagen_logo_white_rgb

Bekæmp krænkelser og forsvar menneskerettighederne med italiensk gymnasium

Italiensk gymnasium søger partner til et Erasmus+ projekt om demokrati og menneskerettigheder. Lær dine elever om FN’s børnekonvention og deres egne rettigheder. Tilkendegiv din interesse hurtigst muligt.

Diskriminering, mobning på nettet, rasisme og delingen af intime billeder på nettet. Problemer og udfordringer er der nok af, men hvordan sikrer vi at børn og unge forstår deres rettigheder og siger fra overfor krænkelser?

For det italienske gymnasium Liceo Classico Linguistico Muratori San Carlo handler det om dannelsen af selvstændige, ansvarlige og kritiske unge borgere med respekt for andre menneskers rettigheder. Præcis dette er omdrejningspunktet i det uddannelsesprojekt, som skolen søger partnere til. I anledningen af 70-året for FN’s verdenserklæring om menneskerettigheder planlægger de at udarbejde et undervisningsforløb om børns rettigheder i samarbejde med UNICEF i den italienske by Modena, samt et forløb om beskyttelse af menneskerettigheder.

På gymnasiet i Italien går der 1300 elever i alderen 13-19 år, og skolen har et stort fokus på sprog med fag i græsk, latin, fransk, engelsk og tysk. Målet med projektet er at lære eleverne om menneskerettigheder og gøre dem i stand til samarbejde om problemstillinger, indgå i civilsamfundet og kommunikere budskaber på tværs af kulturer og sprog.

Skolen har allerede et samarbejde med en skole fra London, men leder stadig efter flere til at koble på projektet. Et sjællandsk gymnasium vil indgå på lige fod med de andre skoler i planlæggelsen og udførelsen af projektet.

Kort om projektideen

Leadpartner

Liceo Classico Linguistico Muratori San Carlo

Potentielle partnere

Gymnasier (inkl. handelsgymnasier og tekniske gymnasier)

Økonomi

Der søges om støtte til et strategisk partnerskab under Erasmus+ programmet.

Tidshorisont

Interessetilkendegivelse skal sendes til Paola Baldari på pabaldari@libero.it hurtigst muligt.

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej