LogoGC

greatercopenhagen_logo_white_rgb

Gør elever bedre til kodning gennem spil og leg

Et nyt Erasmus+ projekt, søger Sjællandske skoler der vil være med til at forbedre børns kompetencer indenfor kodning og brugen af computere.

Verden bliver til stadighed mere og mere digitaliseret og behovet for at uddanne børn og unge mennesker i brugen af computere og deres evne til at arbejde med kodning, vokser.

Et nyt Erasmus + projekt henvender sig til sjællandske skoler og undervisere, der ønsker at forbedre sig inden for computerteknik, kodning samt programmering. Projektet tæller allerede fire andre partnere, her blandt andet det portugisiske undervisningsministerium samt et tech-selskab. Formålet er at skabe et trygt læringsmiljø, for børnene såvel som undervisererne, hvor de kan udvikle deres kompetencer og skabe grundlaget for en ny generation af dygtige IT-brugere.

Igennem en kombination af teknologisk og pædagogisk ekspertise samt programmering og leg, ønsker dette projekt at styrke børnenes IT-kompetencer på en sjov og lærerig måde. Hertil ønsker projektet også at fremme børnenes forståelse af deres egen region, ved at lade dem udforske et virtuelt kort af regionen, hvori de kan programmere dem selv frem og tilbage på kortet, give dem afgang til små film og belønne deres fremgang i form af små badges. Gennem den virtuelle leg og spillet kan børnene øve sig på at kode og dygtiggøre sig i at anvende de forskellige tekniske redskaber.

Projektet henvender sig til de yngste klassetrin (seks til 12 år) og søger, skoler der vil være med til at indgå i et strategisk partnerskab, hvor de igennem et samarbejde med de andre partnere kan udvikle undervisningen sammen og dele deres praktiske erfaringer og resultaterne med hinanden. Underviserne behøver ingen teknisk viden, men skal derimod være motiveret til at lære og udvikle på deres undervisningsform. Projektet vil strække sig over 24 måneder.

Deadline for interessetilkendegivelse er den 21 marts 2018.

 

Kort om projektideen

Lead partner

Escola Básica do 1º ciclo com pré escolar da Cruz de Carvalho

Kontaktperson på projektet:

Rasmus Pechuel, rasmus.pechuel@ingeniousknowledge.com

Økonomi

Ved interesse tilkendegivelse for projektet kan kontaktperson videresende information om budget samt resterende partnere.

Deadline

Interessetilkendegivelse senest 21 marts 2018

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej