LogoGC

greatercopenhagen_logo_white_rgb

Lær dine elever om bier med fransk skole

En fransk folkeskole søger partnere til et uddannelsesprojekt under Erasmus+, der henvender sig til folkeskoler, der ønsker at sætte fokus på bier, pesticider og biodiversitet i undervisningen. Interessetilkendegivelse 1. december.

Bier er vigtige for naturen og os mennesker, fordi de bestøver mange af de afgrøder, som vi spiser. Desværre truer landbrug og urbanisering biernes overlevelse overalt i Europa og resten af verden. Marksammenlægninger, opdyrkning af enge, pesticider, rydning af krat og overdreven vedligeholdelse af vejkanter er alt sammen eksempler på menneskelige aktiviteter, der ødelægger biernes levesteder og fødekilder.

Den franske folkeskole Collège Notre Dame har taget initiativ til et europæisk projekt omkring denne problemstilling, og søger lige nu andre skoler, der ønsker at være med. Formålet er at lære elever i alderen 11-15 år om biodiversitet i deres lokalområde, bæredygtighed og truede biarter, samt hvilke udfordringer der er i forhold til landbrug og brugen af pesticider.

Collège Notre Dame skolen har tidligere erfaring med et Erasmus+-projekt om fødevareproduktion i samarbejde med skoler fra bl.a. Sverige, Spanien og Tyskland. Derudover har skolen et tæt samarbejde med en lokal handicaporganisation, som har vist interesse for projektet. En sjællandsk klasse i udskolingen vil kunne bidrage til projektet med en undersøgelse af biernes levevilkår i eget lokalområde, og spille en aktiv rolle i udformning af projektet på lige fod med de andre partnere.

Kort om projektet

Leadpartner

Collège Notre Dame

Potentielle partnere

Folkeskoler

Økonomi

Der søges om støtte til et strategisk partnerskab under Erasmus+-programmet.

Tidshorisont

Interessetilkendegivelse skal sendes til Myriam Gibelin på mgibelin@yahoo.fr inden den 1. december 2017.

Kontakt også gerne ZealandDenmark via kontaktoplysningerne i højre side.

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej