LogoGC

greatercopenhagen_logo_white_rgb

Tag temperaturen på europæiske floder og åer med spansk gymnasium

Et spansk gymnasium søgere partner til et Erasmus+ projekt om sammenligningen af floder forskellige steder i Europa. Interessetilkendegivelse skal ske hurtigst muligt.

Naturen omkring os er ikke kun behagelig at opholde sig i men også interessant at undersøge. Lokalområdet kan ofte fortælle en bredere historie, samtidig med at CO2-stigninger og voksende miljøproblemer rejser spørgsmål konsekvenserne for de lokale naturområder i Europa.

Det spanske gymnasium Institutua Askatasuna ligger i byen Burlanda i Nordspanien, hvor floden Arga løber cirka 200 meter fra centrum. Skolen søger partnere til udveksling af elever med henblik på at udføre komparative studier af floder og åer fra forskellige geografiske områder i Europa.

Ideen til projektet er udviklet i et samarbejde mellem forskellige afdelinger på det spanske gymnasium om et integreret undervisningsforløb med floden som omdrejningspunkt inden for forskellige fagdiscipliner. Forslag til aktiviteter i projektet er eksempelvis vandmålinger i fysik og kemi, undersøgelse af mikroorganismer, dyreliv og plantevækst i biologi og aktiviteter som cykelture, kanoture eller vandreture langs floden i idræt. Sprogfag kan også inkluderes gennem nyheder og informationsmateriale om floden eller interviews med brugerne af floden.

Gennem samarbejde på tværs af lande vil eleverne kunne udveksle resultater og sammenligne udfordringer eller positive udviklinger. Endelige aktiviteter planlægges partnerne imellem, og et sjællandsk gymnasium vil derfor, ved indtræden i projektet, få indflydelse på både tilrettelæggelse og udformning.

Kort om projektideen

Leadpartner

Institutua Askatasuna

Potentielle partnere

Gymnasier

Økonomi

Der søges om støtte til et strategisk partnerskab under Erasmus+ programmet.

Tidshorisont

Interessetilkendegivelse skal sendes til Institutua Askatasuna d3539280@educacion.navarra.es hurtigst muligt.

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej