LogoGC

greatercopenhagen_logo_white_rgb

Video: Robotter rykker ind i klasseværelset

Xeno fra Blue Ocean Robotics

De er hjælpeundervisere for autister og inspiration for fremtidens ingeniører. Robotterne er rykket ind i klasseværelset i to projekter, der blev præsenteret ved European Robotics Week 2017.

Det første de fleste nok tænker på, når de hører ordet robot, er nok snarere en science fiction-film end et undervisningsværktøj. Ikke desto mindre bliver robotteknologi mere og mere avanceret, og robotterne rykker ind i flere og flere livssammenhænge – og altså også i undervisningslokalet.

Midt i november blev der afholdt Robotics Week i Bruxelles, og vi tog med for at tage temperaturen på et par af robotprojekterne.

 

Babyrobot’s: Underviser autister i følelser

Det kan være svært for børn med autisme at begå sig. Robotten Xeno assisterer derfor undervisere i specialklasser i København og andre steder i Europa for at lære dem om følelser og det kropssprog, der er forbundet med det.

Robottens ansigt er udstyret med finmotorik under et lag af forarbejdet latex, der simulerer hud, og kan derfor ramme ansigtsudtryk ret præcist. Robotten lærer børnene at aflæse andre, men også hvordan de selv skal udtrykke sig for at kunne fungere i et fællesskab med andre børn og senere med andre voksne.

 

ER4STEM: Fremtidens ingeniører er otte år i dag

Ingeniører og andet personale med længere uddannelser står højt på virksomhedernes ønskeliste, men der er mangel på ansøgere til de højere tekniske uddannelser. Sådan ser billedet ikke kun ud i Region Sjælland, men også mange andre steder i Europa.

ER4STEM-projektettilbyder besøg til skoleklasser, hvor elever helt ned til otte år får lov til at bygge og programmere en robot for at give dem smag for mekanik, fysik, elektronik og programmering. Til formålet har projektet oprettet en hjemmeside, hvor undervisere kan finde et skoleprojekt, der passer til deres klasse og aldersgruppe, og som samtidig tager hensyn til de materialer, der er tilgængelige på skolen.

I Østrig, hvor projektet er startet, er der sket en stigning i ansøgere, herunder flere piger, til de tekniske ungdomsuddannelser.

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej