LogoGC

greatercopenhagen_logo_white_rgb

Femern holder europæisk momentum ved målrettet spinoff-event

Femern A/S og Jeppe Kofod benyttede den gode stemning ved Friends of Fehmarnbelt-event i september til at udvide kredsen af parlamentarikere, der kender og forstår de job-, miljø- og vækstmæssige fordele ved forbindelsen.

Det handlede først og fremmest om at udnytte momentum og sprede budskabet endnu bredere ud blandt politikerne i Europa-Parlamentet, da Femern A/S og den danske parlamentariker Jeppe Kofod i torsdags havde inviteret til debat om det dansk-tyske tunnelprojekt.

– Vi havde to mål: for det første at holde sammen på den brede gruppe af samarbejdspartnere for Femern, som vi lancerede i Europa-Parlamentet tidligere i år. Og for det andet at udbygge den med kolleger i Europa-Parlamentet, der arbejder specifikt med EU’s budget og transportpolitik. Så vi nu har faste samarbejdspartnere på tværs af partier og udvalg, fortæller Jeppe Kofod.

I slutningen af september blev initiativet Friends of Fehmarnbelt lanceret for Europa og ligeledes i Europa-Parlamentet. Her samledes blandt andre europaparlamentarikere, der repræsenterer de regioner, der har store interesser i den faste Femern-forbindelse, fra Danmark, Sverige og Tyskland.

I torsdags var kredsen altså udvidet, så den blandt andre talte hollandske, spanske og britiske parlamentarikere, der ellers ikke set med det blotte øje synes at have interesser på spil i forbindelse med Femern-forbindelsen.

– Vi skal være opmærksomme på at blive med at minde hinanden om, at vi skal finde penge til projektet. Det er vigtigt at have et bredt politisk commitment til Femern-forbindelsen. Et møde med både hollandske transportmedlemmer, Jeppes kolleger og mine er til for at holde snor i, at der kommer noget medfinansiering, når budgettet skal på plads, forklarer danske Bendt Bendtsen, der selv var blandt deltagerne.

 

Femern: Det er et europæisk projekt

Ideen til arrangementet i torsdags opstod under Friends of Fehmarnbelt-arrangementet i september – blandt andet på foranledning af bygherren Femern A/S, der ved begge lejligheder opdaterede deltagerne på tunnelprojektets status.

– Det er et europæiske projekt, vi er i gang med, og det er del af en stor europæisk plan, og derfor er vi interesserede i at give parlamentarikerne en update. Der var en utrolig positiv stemning og interesse, og det afspejler, at vi er kommet langt med projektet. Vi er meget fortrøstningsfulde, når vi ser på den europæiske interesse, siger viceprojektdirektør hos Femern A/S Ajs Dam.

Det glæder således også Jeppe Kofod, at hans kolleger i budget- og trafikudvalgene i Parlamentet var interesserede i at tale om mulighederne i projektet.

– Der er jo for tiden forhandlinger om EU’s fremtidige budget. Her må vi insistere på at investere i vækst – og det er Fermern-forbindelsen et godt eksempel på.

– Arrangementet bekræftede mig i, at det samarbejde, vi har stablet på benene mellem myndigheder, virksomheder, civilsamfund og politikere i for eksempel Friends of Fehmarnbelt-initiativet, er både konstruktivt og leveringsdygtigt. Vi er på rette vej, slutter Jeppe Kofod.

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej