LogoGC

greatercopenhagen_logo_white_rgb

Fire ting du ikke vil gå glip på stor Femern-konference

Fehmarnbelt Days er i år i Malmø, og konferencen byder på et spændende program med alt fra transportministre til kulturelle indslag.

Hvert andet år sætter en af regionerne omkring den kommende Femern Bælt-forbindelse ved en stort anlagt konference fokus dels på selve forbindelsen, men ikke mindst på de fordele og udfordringer, som tunnelen skaber for det omkringliggende samfund.

I år er det Malmø, der ligger værtskab til Fehmarnbelt Days, der finder sted den 28. og 29. maj. Blandt gæsterne er den europæiske koordinator for Scandinavian-Mediterranean Transport Corridor, som Femern-forbindelsen ligger i, ireren Pat Cox.

– Fehmarnbelt Days er en af de store tilbagevendende europæiske begivenheder inden for transport og mobilitet. Der er altid en særlig optimisme i luften ved konferencen om at bringe Nordeuropa tættere på Centraleuropa, siger Pat Cox og fortsætter:

– Alle de vigtige aktører, der arbejder på at gøre Femern-tunnelen til en stor succes vil være til stede, og det er en chance for at komme i kontakt med stort set alle, der har en interesse i Femern-projektet. Alene det, at tre transportministre har prioriteret at tale ved Fehmarnbelt Days siger en del – ikke mindst om vigtigheden af den faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland.

I det følgende har vi samlet en række gode grunde til at holde øje med konferencen.

 

Politisk debat på højeste niveau

Det kan virke som om, at Femern-forbindelsen igen er ved at tiltrække sig noget politisk opmærksomhed, for på førstedagen mødes intet mindre end tre transportministre ved konferencen. Både danske Ole Birk Olesen, svenske Tomas Eneroth og Schleswig-Holsteins Bernd Buchholz mødes til debat.

Derudover vil dagen være fyldt med borgmestre, regionsrådsformænd, medlemmer fra regioner og byråd. Til eksempel optræder Region Sjællands formand Heino Knudsen ved flere lejligheder.

 

Debattér digitalisering med politikere og virksomheder

Heino Knudsen er igen i ilden fra morgenstunden på andendagen, hvor Region Sjælland i samarbejde med Baltic Develoment Forum ved en workshop sætter fokus på, hvordan man tilskynder digital vækst i landområder, og hvordan den kommende faste forbindelse under Femern Bælt vil have indflydelse på selvsamme.

Udover regionsrådsformanden kan man ved workshoppen møde borgmestre, direktører og virksomhedsejere fra Nordtyskland, Region Sjælland og Skåne. Herudover vil workshoppen præsentere en række cases, der kan tjene som inspiration til at finde de gode løsninger.

Læs meget mere om denne workshop

 

Bæredygtig, grøn vækst i STRING-korridoren

Er du til bæredygtig vækst? Og ved du, hvordan du selv ville definere grøn vækst? Kom og hør Professor Jörg Knieling, Chair of Urban Planning and Regional Development, fra Hamburg HafenCity University og Fredrik N.G. Andersson, professor ved Department of Economics, Lund University give et bud på grøn vækst med fokus på STRING-korridoren mellem Hamburg i syd og Oslo i nord.

Udover professorerne kan du høre om konkrete grønne projekter. Tobias Åbonde, VD BRING Express Sverige, fortæller om distributionsprojektet ’Älskade Stad’, og Nils Hoe, grundlægger af HOE360 Consulting, fortæller om Bicycle City: Hvad gør København til verdens cykelhovedstad?

 

Med raket ud på fremmede arbejdsmarkeder

Værd er det også at nævne, at Roskilde Universitet og dets partnere vil præsentere det EU-støttede projekt JUMP, der er et erhvervsorienteret dansk-tysk samarbejde, som består af en ”tretrinsraket” og det, de kalder Future Camps. Tretrinsraketten går ud på at sende eleverne gradvist mere og mere ud på fremmed grund, mens de efterfølgende Future Camps skal samle viden om, hvad der virker, og hvad der ikke gør.

Projektet deler erfaringerne hidtil, live streamer et produktionsskolebesøg og diskutere begrebet grænseoverskridende mobilitet og interkulturelle kompetencer for unge og det fremtidige Femern Bælt-arbejdsmarked.

Læs mere om projektet

 

Herudover vil der være mulighed for at besøge en række udstillingsstande, og programmet byder derudover på rig mulighed for at networke, og der vil endda være muligheder for at opleve en eller to kulturelle overraskelser med relevans for forbindelsen.

Du kan tilmelde dig Fehmarnbelt Days ved at klikke på linket i højre side. Følg derudover med i konferencen via nærværende hjemmeside og nyhedsbrev og ikke mindst vores profiler på de sociale medier.

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej