LogoGC

greatercopenhagen_logo_white_rgb

Hold på 20 mand hjælper med innovationen i Bilbao

Samarbejde var i fokus, da Baskerlandet viste rundt i deres sundhedssystem. Region Sjælland har flere ting at tage med hjem fra besøget.

På det største hospital i Bilbao, Cruces Hospital, har de lavet et hold på omkring 20 medarbejdere – fra kirurger til portører – der alle er med til at skabe de bedste betingelser for innovative tiltag på hospitalet.

Initiativet var bare en blandt flere, som Region Sjælland kan lære af fra Baskerlandet, hvor regionen var på besøg den 21.-22. marts som led i ITHACA-projektet, hvor ni europæiske regioner lærer fra hinanden. Det fortæller Xenia Lauritsen, der som sundhedskonsulent hos ZealandDenmark deltog i besøget for regionen.

– Det var et meget interessant besøg. Region Sjælland har helt sikker et par nye ideer at tage med hjem fra Baskerlandet. De et faciliteter team bestående af 20 mand med forskellige baggrunde – læger, sygeplejersker, folk fra administrationen, teknikere og flere andre – der er med til at indsamle nye ideer fra personale og patienter. De er samtidig med til at forklare og konkretisere nye strategier og handlingsplaner for innovation. På den måde er alle medarbejder involveret i innovationsarbejdet på hospitalet. Det er en meget fin måde at skabe engagement på i hele organisationen.

Men det er ikke kun internt på Cruces-hospitalet, at baskerne er gode til at samarbejde, bemærker hun. Det er i lige så høj grad i hele økosystemet, der omgiver innovation inden for aktiv og sund aldring.

– Baskerne er dygtige til at skabe samarbejde med virksomheder og forskere på hospitaler. Noget, vi kan blive meget bedre til. Det er takket været et stærkt økosystem. Samtidig er de også velorganiserede i forhold til at skabe forståelse og plads til sundhedsinnovation hele vejen rundt i sundhedsystemet. Det er helt klart derfor, de har fortjent deres fire stjerner som reference site i EIP AHA.

Det skal i den forbindelse nævnes, at Region Sjælland er to-stjernet reference site.

Se video (på engelsk) fra besøget i Bilbao med fokus på håndtering af big data på ITHACA-projektets hjemmeside.

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej