LogoGC

greatercopenhagen_logo_white_rgb

Kan mad medvirke til forebyggelse af depression? MooDFOOD giver svaret

MooDFOOD, et projekt med flere europæiske partnere, undersøger hvordan kost og ernæring har en forebyggende effekt på depression. En afsluttende workshop i december vil afsløre resultaterne.

Ifølge Psykiatrifonden er der i Danmark ca. 125.000 danskere som lider af depression lige nu. Det anslås at ca. 17-18% af befolkningen vil få en depression i løbet af livet, hvor flere kvinder end mænd rammes. Samtidig anslås det, at antal personer med depressioner kun vil stige fremover. Derfor er det vigtigt at have fokus på depression og behandling af sygdommen. Forskere er i stigende grad begyndt at se en sammenhæng mellem livsstil og depression, som kræver nærmere undersøgelse. Livsstilændring som f.eks. mere motion samt bedre kost er oftere en del af behandlingen for depression. Det er altså ikke uden grund, at MooDFOOD ser på sammenhængen mellem mad og forebyggelse af depression.

MooDFOOD startede som projekt i 2014, hvor 13 partnere fra ni forskellige lande er med i konsortiet.  Formålet er at forene viden om ernæring, psykologi, forbrugeradfærd og psykiatri for at forebygge depression. Denne viden bruges til at undersøge og forske i, hvordan ernæring, kostplanlægning, vægttab og madadfærd potentielt kan forebygge depression. Som en del af denne undersøgelse har MooDFOOD undersøgt 1025 deltagere fra Tyskland, England, Spanien og Holland. Fælles for deltagerne var, at de var mellem 18 og 75 år, var overvægtige og viste tegn på depression. I et år blev deltagerne undersøgt, og den indsamlede data blev brugt til at besvare spørgsmålet: kan dagligt indtag af multivitaminer og mineraler i et år, samt livsstilsændring ved hjælp af coaching, nedbringe risikoen for at udvikle en depression?

Projektet kan bruges til at udvikle nye strategier og redskaber til behandlingen af klinisk depression. Disse strategier kan bruges til at påvirke nationale samt europæiske beslutninger og politikker. Det kan også være en anledning til mere forskning på området både på europæisk, nationalt og regionalt niveau.

MooDFOOD projektet afsluttes med en workshop den 3. december i Bruxelles. Her vil resultaterne blive offentliggjort og det vil samtidig være mulighed for få svar på hvordan man, som kommunal eller regional aktør, kan bruge resultaterne lokalt.

Arrangement

MooDFOOD Final Conference

 

Dato: Den 3. December 2018

Sted: Museum of Natural Sciences, Rue Vautier 29, 1000 Bruxelles

Tidspunkt: 09:30 – 18:00

Tilmelding: Tilmeld dig via dette link

  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej