LogoGC

greatercopenhagen_logo_white_rgb

Mere europæisk hæder til Greater Copenhagen: Fælles fertilitetsprojekt nomineret

Sådan så det ud, da Copenhagen Cleantech Cluster vandt en RegioStars award i 2016.

Region Sjælland og Greater Copenhagen-partnerne igen nomineret for fælles projekt ved større europæisk prisuddeling.

Endnu engang har et sjællandsk-københavnsk samarbejde skabt efterklang i Bruxelles.

For to år siden løb Copenhagen Cleantech Cluster med europæisk projektudviklings svar på en Oscar, den såkaldte RegioStars Award. I år er projektet ReproUnion netop blevet nomineret til samme.

ReproUnion, der er et samarbejde mellem de tre regioner i Greater Copenhagen, Skåne, Hovedstande og Sjælland, har ikke bare bidraget til at udvikle og styrke banebrydende forskning på fertilitetsområdet, men også understøttet den patientrettede oplysningsindsats og fungeret som positivt eksempel på strategisk forsknings- og behandlingssamarbejde henover landegrænser, hvor patienterne sikres den bedste behandling uanset om den rigtige ekspertise findes øst eller vest for Øresund.

I Region Sjælland er ser man først og fremmest nomineringen som et bevis på, at samarbejde over lande- og regionsgrænser virker.

– Finalepladsen viser jo, at vi kan spille hinanden gode, når vi puljer vores ekspertise og tænker udover regions- og landegrænser, siger regionsrådsformand Heino Knudsen.

I den dansk-svenske life science klyngeorganisation, Medicon Valley Alliance, som er ansvarlig for koordineringen af projektet, er glæder naturligvis også stor.

– Det har fra start været tydeligt for os, at vi med ReproUnion-projektet har haft mulighed for at bringe nogle unikke kompetencer i spil i en større sags tjeneste. Det har været ekstremt motiverende for alle involverede, og i et regionalt perspektiv illustrerer det også, hvad vi danskere og svenskere rent faktisk kan sammen, når vi taler life science her i Greater Copenhagen, siger CEO, Petter Hartman.

RegioStars bliver uddelt ved et stort anlagt award show i Bruxelles under den årlige regionsfestival European Week of Regions and Cities, der i år finder sted mellem den 8. og 11. oktober.

Kort om ReproUnion

  • ReproUnion er et dansk-svensk projektsamarbejde mellem Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Skåne, Lund Universitet, Københavns Universitet, Ferring Pharmaceuticals og Medicon Valley Alliance.
  • ReproUnion omfatter 24 forskningsprojekter fordelt på 14 forskningsenheder i Øresundsregionen, der alle er med til at styrke samarbejdet mellem partnerne på hospitalerne, universiteterne og industrien med henblik på at fastholde og udvikle reproduktionsmedicin.
  • ReproUnion er en videreudvikling af et samarbejde som allerede startede i 2010 med målet om at blive ledende i kampen mod ufrivillig barnløshed.
  • Ved siden af projektets partnere finansieres projektet af EU’s Regionale Udviklingsfond, Interreg V. Projektet har et totalt budget på 15,4 millioner euro, hvilket gør det til det største Øresundsprojekt, som er delfinansieret af Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak. ​
  • Var denne artikel nyttig?
  • Ja   Nej